Who We Are
Tom Docci

1. When were you at Hadar?

Summer of 2014 and year of 2017/18

2. Where are you now (physically)?

Jerusalem, Israel

3. What are you up to now?

אני עובדת על התזה שלי בחוג לתלמוד באוניברסיטה העברית בירושלים. בספטמבר אתחיל ללמד תנ"ך ותלמוד לכיתות ז'-ט' בבית הספר ליד"ה בירושלים. שנה שעברה לימדתי רק תנ"ך, ואני מתרגשת ומצפה להתחיל ללמד תלמוד- אחת הסיבות המרכזיות בגינן נעשיתי מורה. דבר נוסף ואולי הכי חשוב הוא שלאחרונה הפכתי לאמא לנעם- שלום, שעכשיו בן כמעט 15 חודשים. אחד האתגרים שעומדים בפניי כרגע הוא למצוא את האיזון בין האמהות והגשמה מקצועית.

I am currently working on my thesis in Talmud at Hebrew university I have also recently became a mom, which is a wonderful and huge part of my life now. Noam- Shalom is 14 months old, growing and developing his personality faster than I can comprehend. I am also teaching Talmud and Tanakh in a Junior High School.

4. Is there a beautiful piece of Torah from your Hadar days that you keep close to your heart?

בשנה האחרונה, יצא לי לחזור ולעיין בהרבה מהשיעורים שעברתי בהדר. אחד מהשיעורים שנצרבו בלבי במיוחד היה השיעור של רב אביבה- "Rabbinic voices and sexual assult" בשנה שעברה לימדתי תנ"ך בכיתות ח' וקראנו יחד את ספר שמואל א'- ב'. היה לי חשוב ללמוד איתם את הסיפור הנורא של אונס אמנון את תמר, ולייצר שיח סביב הנושא הרגיש של אונס והטרדה מינית. כחלק מהשיח, היה לי חשוב להראות להם התייחסות לנושא לאורך שלבים שונים בהיסטוריה ובתרבות היהודית. הרבה מאוד ממה שהבאתי לשיעור התבסס על החוויה שלי בשיעור של רב אביבה, ואפילו על חלק מהטקסטים עצמם שלמדנו בשיעור.

There are a lot of Torah pieces from Hadar I've been thinking about the past year. One of Rav Aviva's classes - "Rabbinic voices and sexual assault" was on my mind a lot and I even talked to my pupils about some of the texts around the story of Amnon and Tamar that we learned together.

5. If you could describe your experience at Hadar in one word what would it be (feel free to elaborate beyond a single word)?

אם הייתי לתאר את החוויה שלי בהדר במילה אחת, הייתי בוחרת ב"תורה לשמה". המרכיב החזק ביותר בחוויה שלי בהדר היתה ללא ספק איזו תחושה של התרוממות - רוח שליוותה את הלמידה שלנו. אני חושבת שהתחושה המיוחדת, הקסומה אפילו, שעטפה את הלמידה שלנו, קשורה בכך שהלמידה שלנו היא חסרת הישגיות ותכלית מוגדרת מעבר ללידה עצמה: תורה לשמה. ההשפעה שיש לזה על הנפש, לפחות עבורי, היא אדירה, החוויה שהיתה לי היא חוויה רוחנית ממש, של התרוממות הנפש וחיבור עם משהו גדול ממני. סוג כזה של לימוד חסר לי מאוד בחיי כרגע. תורה לשמה

Torah lishmah is what I think of mostly when I think about my time at Hadar: the uplifting feeling that our lives are within the Torah and Torah is within our lives. I miss this special feeling, which is very different from the the way I am learning Torah right now.

6. How have Torah and mitzvot changed your life (post Hadar)? Is there a time this past year when Hadar specifically came to mind?

במסגרת הפרויקט של "living room learning" בשנה שלי בהדר, עסקתי רבות בשאלה מהי תורה ומה היחס אליה במקורות התנאיים והאמוראיים. אני מוצאת את עצמי פונה לכיוון דומה מאוד בחקר שלי לקראת התזה. בכל פעם שאני חושבת על כך אני נזכרת שהכל התחיל בהדר בפרויקט הלימוד הקהילתי. בעצם זה לא באמת מפליא אותי, שכן יש משהו מיוחד בלימוד בהדר שמאוד מחובר לנפש, ולא פלא שדווקא אז מצאתי את הדבר שמעניין אותי להעמיק ולחקור בו.

Although I am still in the early stages of writing my thesis, the general topic of my work will be investigating the influence of the Syrian church on the Talmud. My thesis question is very close to the subject and question of my "living room learning" project at Hadar, and there was a moment when I realized it and thought how both funny and wonderful it is that this question and research is rooted in the special learning I experienced at Hadar.

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER FOR UPDATES
FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA